Bouwbedrijf Ede

Omdat een perfecte oplevering voor ons wél vanzelfsprekend is

De projecten van Aannemingsbedrijf van Wessel

Een aanbouw aan het schoolgebouw, of de renovatie van uw woning. Wat voor project het ook is, Aannemingsbedrijf van Wessel begrijpt wat er gedaan moet worden. Wij maken het project compleet. Meedenken over creatieve oplossingen, een feilloze uitvoering en een scherpe controle op het resultaat. Iedere keer een perfecte oplevering. Dat ziet u ook terug in onderstaande projecten.

De aannemer uit Ede voor bedrijf en particulier

Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie, Ede

Interne verbouwing van kantoren en gymzalen voor kinder- en jeugdpsychiatrisch Karakter te Ede. Bij het ontwerp en de ontwikkeling van de ruimtes staan veiligheid en kindvriendelijkheid voorop.

Lindenhout jeugdzorg, Ellecom

Op de Kastanjelaan in Ellecom verbouwden we meerdere panden, om ze geschikt te maken voor Lindenhout jeugdzorg. Daarnaast realiseerden wij de renovatie van het karakteristieke woonhuis aan de Binnenweg 69 in Ellecom.

Nieuwbouw lockerruimte scholengemeenschap Het Streek, Ede

In opdracht van Scholengemeenschap Het Streek en Kleissen en Partners hebben wij de nieuwbouw van de lockerruimte voor Scholengemeenschap Het Streek in Ede verzorgd.

Het werk bestaat uit het realiseren van een lockerruimte onder de bestaande gymzaal, vervangen van de vloerafwerkingen op de gehele begane grond van de school en diverse interne verbouwen in de school.

Nieuwbouw Technasium scholengemeenschap Het Streek, Ede

In februari 2011 is Aannemingsbedrijf Van Wessel uit Ede gestart met de nieuwbouw van het Technolab. Technolab is een uitbreiding van het technisch gymnasium op de locatie van scholengemeenschap Het Streek aan de Bovenbuurtweg in Ede.

Het technisch gymnasium is een opleiding waarbij geprobeerd wordt leerlingen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor bèta en techniek. 

Het ontwerp is gemaakt door Architectenbureau Maarten Hindriks uit Lunteren. De architect wil met dit ontwerp juist de techniek in het gebouw laten zien. Daarmee laat hij de leerlingen nadenken en inspireert hij hen om later een vak in de techniek te kiezen!

Het stalen skelet (draagconstructie) blijft geheel in het zicht en is daarom in het werk voorzien van een brandwerende verfcoating. 

Een echte ‘eyecatcher’ is de glazen Pilkington-gevel. De glaselementen van bijna 6 meter hoog zorgen voor aangenaam veel daglicht in het gebouw.
 
De gelamineerde vuren ligger met een hoogte van 1,6 meter en ruim 15 meter lengte overspant het grootste deel van de 1e verdieping. De ligger draagt de tussengelegen houten vloer en dient tevens als balustrade. 

De trapboom loopt in de dezelfde houtzwaarte als de balustrade tot de begane grond. De gehele trap is ook in gelamineerd hout uitgevoerd. 

De werkzaamheden zijn naar uiterste tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd op 1 juli 2011.

Restauratie Bethelkerk, Nijmegen

De Bethelkerk in Nijmegen is een prachtig Rijksmonument. Al jaren is Aannemingsbedrijf van Wessel nauw betrokken bij deze kerk. Wij hebben diverse restauratie- en renovatiewerkzaamheden aan de kapel verzorgd. Onder meer de houten kloktoren en de windvaan werden gerestaureerd en in de kerk werd houtrot hersteld.

Berendsen Textiel

In 2012 hebben bij Berendsen Textiel te Ede de kantoren, receptie en gangen op de begane grond geknapt. In fasen zijn de ruimten voorzien van nieuwe plafonds, vloerafwerkingen, gevelkozijnen, wanden zijn geschilderd en er zijn nieuwe armaturen aangebracht. In goed overleg met de opdrachtgever is er voor gekozen om de werkzaamheden in twee fasen uit te voeren. Zodat 1 zijde van het kantoor door de opdrachtgevertijdens de verbouw werkzaamheden te gebruiken was, hier konden de werknemers op kantoor de werkzaamheden ongestoord uitvoeren.

Toiletten verbouwing Peeze aan de Ringoven te Arnhem

Van de toiletgroep op de 1e verdieping zijn de wand- en vloertegels vervangen. Het bestaande plafond is vervangen door een systeemplafond en voorzien van led-armaturen met bewegingsmelders. De toiletten zijn vervangen door vrijhangende toiletten die het schoonmaken vereenvoudigen en een mooie uitstraling geven.

Samen met de opdrachtgever hebben wij meegedacht om de bestaande toiletten duurzaam te verbouwen. Door een andere invulling van de ruimte is er een gezamenlijk heren dames toilet gerealiseerd voor persoon en bezoekers aan de Barista-ruimte.

Vervangen bestaande dakpannen door riet woning in Otterloo

Bestaande dakpannen van een vrijstaande woning vervangen door een rieten dakbedekking. In gedeelten zijn de dakpannen verwijderd. Fermacell platen aangebracht tegen de bestaand houten dakbeschot, dit tbv brandveiligheid en aansluitend is er een rieten dakbedekking aangebracht. Tevens zij de bestaande dakramen aan de linkerzijde van de woning vervangen door dakkapellen met karakteristieke ronde gevelkozijnen.

Aanbouw woning

Bestaande woning aan de achterzijde uitbreiden. Door het aanbrengen van een houten wand in de woonkamer hebben de bewoners zo min mogelijk overlast gehad van de bouwwerkzaamheden. In het dak van de uitbouw is een fraaie houten lichtstraat met gelaagd isolatieglas opgenomen.